Portfolio Johan Pronk

Over Johan: In de fotografie werk ik vaak aan projecten. Bij veel van mijn foto’s gaat er een proces aan vooraf. Het uitwerken van een plan. De foto’s waar en hoe genomen zijn vooraf bedacht.
Daar ik veel met modellen werk, waarbij de inbreng van het model ook belangrijk is, pakt het soms anders uit dan ik vooraf had kunnen bedenken. Dat is in een lopend project een verrassende en welkome aanvulling.
Momenteel ben ik bezig met het Project “Black & White in Color” waar ik de verbinding probeer vast te leggen tussen de verschillen van mensen tegen een zwart/witte achtergrond.   
Verschillen houden mij sowieso wel bezig in april 2020 is mijn eerste boek gepubliceerd onder de naam “Samen Verschillen” vrijheid vier je niet alleen. Met verhalen en foto’s van mensen die verschillen.
Nieuwsgierig naar meer? Kijk op mijn website: www.johanpronk.nl