Portfolio Johan Pronk

Over Johan: In de fotografie werk ik vaak aan projecten. Bij veel van mijn foto’s gaat er een proces aan vooraf. Het uitwerken van een plan. De foto’s waar en hoe genomen zijn vooraf bedacht.
Daar ik veel met modellen werk, waarbij de inbreng van het model ook belangrijk is, pakt het soms anders uit dan ik vooraf had kunnen bedenken. Dat is in een lopend project een verrassende en welkome aanvulling.
Momenteel ben ik met meerdere projecten bezig, waarvan één Project “Black & White in Color” waar ik de verbinding probeer vast te leggen tussen de verschillen van mensen tegen een zwart/witte achtergrond. 
Een ander project is om de mens in haar natuurlijke vorm te plaatsen voor de vervuilende industrie. Zoals de bijgaande foto’s waar het model is geplaatst voor TataSteel. Het model komt steeds meer onder een zwarte roetlaag te zitten.  

Nieuwsgierig naar meer? Kijk op mijn website: www.johanpronk.nl