Categorieën
Clubavond Voorpagina

Fotomorgana ontvangt: Greet van Dam

Op de clubavond van 16 februari j.l. was Greet van Dam te gast. Eén van onze leden was een artikel van haar tegengekomen, haar foto’s spraken ons aan en we legden contact. Greet was in eerste instantie wat terughoudend, ze had geen ervaring met het geven van presentaties, ze woonde helemaal in Ridderkerk. Maar ze kwam en het werd een avond die we niet snel zullen vergeten.

Greet had een paar zeer bijzondere “projecten” uitgekozen om met ons te delen, met bijzonder mooie foto’s die erg aanspraken. Die projecten waren erg persoonlijk en Greet vertelde open over de achtergronden van de foto’s, het waarom, het hoe. Het werd een intieme avond die nog lang zal blijven hangen.

We vragen sprekers altijd om een opdracht achter te laten. De resultaten van de opdracht worden opgestuurd naar de spreker en we hopen dan op commentaar. De foto’s en het commentaar worden dan op een volgende clubavond gedeeld. De opdracht van Greet was: maak een foto en voeg daar een tweede laag aan toe. In Greets werk is zo’n tweede laag geen Photoshop-laag, maar een emotie, een sfeer.

Meer informatie over Greet van Dam is te vinden op haar website en je kunt haar volgen op Facebook en Instagram