Urbex België april 2016

Urbex-safari april 2016

De eerste dag hebben de leden die mee zijn geweest, gefotografeerd in een grotendeels verlaten dorp. Veel huizen staan daar te verkrotten, omdat juridische procedures de plannen van de Belgische overheid met dit dorp dwarsbomen.

De tweede dag zijn drie locaties bezocht. Allereerst werd gefotografeerd in een verlaten fabriek. Een prachtige locatie voor urbex-fotografen. Deze fabriek was al jaren niet meer in gebruik, maar er stonden nog steeds pallets met producten op een verzending te wachten. Een verzending die nooit meer gebeuren zal.

Daarna is in een andere stad een villa bezocht. Deze villa zat echter stijf op slot. Er was geen enkele mogelijkheid om er in te komen. Toen er overlegd werd wat er gedaan kon worden, kwam er een meneer aanlopen en die wilde in deze villa naar binnen gaan. De dames hebben hem overtuigd dat deze fotografen geen kwaad in de zin hadden, niets zouden vernielen of meenemen. Daarna kregen de fotografen ruim de tijd van hem om binnen te fotograferen. Wel moesten zij beloven om hem het resultaat op te sturen.

Vervolgens is een andere villa bezocht. Net toen een van de dames om de afrastering probeerde te komen, kwam een van de buren thuis. Die adviseerde dit niet te doen, maar gewoon bij de andere buren van de villa, de huidige eigenaars, om toestemming te vragen. En ook hier wisten de dames toestemming te krijgen.

Bijgaande foto’s zijn een selectie van de vele die er in die twee dagen gemaakt zijn.Comments are closed.